Gradovi

Balerina Ada Raspor osvojila drugu nagradu u Kijevu

BEOGRAD – Solistkinja baleta Narodnog pozoršta u Beogradu i studentkinja druge godine Instituta za umetničku igru (odsek pedagogija klasičnog baleta), Ada Raspor, osvojila je drugu nagradu na Internacionalnom takmičenju MYSL-POTOK za klasičan balet i koreografiju u Kijevu.

Žiri prestižnog takmičenja činili su: Sergej Bondur (Ukrajina), Andrej Moraves (Polsjka), Evgenij Kajgordov (Ukrajina), Irina Gandijčuk (Ukrajina), Nobuhiro Terada (Japan), Marina Vezhnovec (Belorusija), Henrik Čarnovski (Poljska), Elena Dubrovina (Ukrajina) i Dmitri Kljavin (Ukrajina), navedeno je u saopštenju Instituta za umetničku igru.

Ada Raspor se u delu takmičenja posvecnjenom klasičnom baletu predstavila varijacijama „Gmazati“ iz „Bajadere“ i „Odaliske“ iz „Korsara“, a u delu za savremenu igru izvela je koreografiju Aleksandra Ilića „Swan“ (Bać’s cello Suite).

U okviru Gala koncerta završne večeri, na kome je nastupio i Denis Matvijenko, žiri takmičenja je odlučio da srpska predstavnica izvede koreografiju „Swan“.

Takmičenje je šesti put održano u Kjevu od 5. do 7. marta.

Foto/ Tanjug video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh