Gradovi

Balet Rima prvi put u Beogradu

BEOGRAD – Balet Rima dolazi prvi put u Beograd, i to na 13. Beogradski festival igre, najavili su danas organizatori.

Kompanija je u poslednje dve sezone u potpunosti izmenila svoj repertoar, otvarajući vrata za nove koreografe i savremene produkcije.

U Beogradskom dramskom pozorištu ova trupa će izvesti dve predstave. Prva je na programu 6. aprila, na maloj sceni, sa početkom u 17 časova, i u okviru projekta Vip talenti.

Reč je o komadu „Sam u kući“ italijanskog koreografa Alesandra Skjaronija, koji je namenjen isključivo mladoj publici, odnosno deci između osam i 15 godina, koja se upoznaju sa savremenim plesnim izrazom.

„Sam u kući“ je zabavna predstava sa video interakcijom, koja pokreće misli, nudeći različite ideje kretanja i ponašanja u scenskom prostoru, na posve neobičan način.

Predstava „priziva inteligenciju i intuiciju“, koju svaki mladi gledalac (i mogući igrač) nosi u sebi.

Koristeći ekran i kompjuter, izvođači će deformisati, proširiti i ograničiti prostor, prilagođavajući svoja tela odrazima različitih oblika.

Već narednog dana, 7. aprila u 20 časova na velikoj sceni, Balet Rima predstaviće veoma smelu kompoziciju dva koreografa, Itamara Serusija iz Izraela i Paola Manđole iz Italije, za iskusnu pozorišnu i festivalsku publiku.

Komadi ova dva popularna i veoma hrabra plesna autora, istražuju muško-ženske odnose, koristeći mogućnosti tela igrača italijanske kompanije sa dugom i zanimljivom istorijom.

Balet Rima od nedavno predvodi Roberto Kaseroto, dugogodišnji umetnički direktor poznatog festivala savremene igre u gradu Basano del Grapa, a program koji će beogradska publika gledati ujedno je i međunarodna premijera za ovu trupu.

Foto Aja Jung

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh