• BG

  БАЛЕТСКИ СТУДИО „АКАДЕМИЈА“ СКЦ НИШ АПСОЛУТНИ ПОБЕДНИК ФЕСТИВАЛА “ДАНИ ИГРЕ“ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

  БАЛЕТСКИ СТУДИО „АКАДЕМИЈА“ СКЦ НИШ АПСОЛУТНИ ПОБЕДНИК ФЕСТИВАЛА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

   Балетски студио „Академија“ Студентског културног центра Ниш освојио је највише награда на 34. Фестивалу уметничке игре „Дани игре“ у Белој Паланци, чиме је добио ласкаву титулу свеобухватног победника овог такмичења.

   Мале балерине из Ниша заблистале су у пуном сјају и показале своју грациозност и таленат. Аника Никић (7 година) освојила је прво место изводећи кореографију „Тарантела“.

  Симић Дуња (4 године) показала је да  када је таленат у питању године нису пресудне, па се тако у конкуреницији девојчица узраста од 6-8  година, играјући „Италијанску полку“ изборила за друго место,  као и Миња Живковић (5 година) која је, плешући „Порцеланску лутку“, освојила треће место.

  На такмичењу је заблистала и Ленка Милићевић (11), коју је кореографија „Прекрасни врт“ довела до победничког постоља и она је у својој категорији заузела друго место.

  Групном кореографијом „Весели пилићи“ балерине и балетани овог студија освојили су треће место.

  Сви смо заиста поносни на нашу децу. Она су дала све од себе, а имали су и огромну подршку родитеља, који су заједно са нама све то изнели.

  Ми смо један тим који одлично функционише, а ови резултати то и доказују.“, наводи Владислава Милосављевић, уметнички руководилац балетског студија „Академија“.

  Како каже, после такмичења долази време за анализирање наступа, како би мале балерине биле још боље, и како би наставиле да нижу добре резултате.

  Са поносон могу да кажем и да је наша ученица  Ленка Милићевић положила пријемни испит у балетској основној школи „Димитрије Парлић“ у Панчеву.

  Она је постала и прва ученица која ће ову школу похађати ванредно у нашем студију у Нишу“, додаје Владислава Милосављевић.

  Иначе, Балетски студио „Академија“ СКЦ Ниш,  организује упис у припремни разред основне балетске школе „Димитрије Парлић“ (Панчево).

  Право уписа у припремни разред имају девојчице и дечаци узраста 8-10 година са или без балетског предзнања. Ово малим балерина и балетанима даје могућност да ванредно похађају основно балетску школу, а настава ће се одржавати у просторијама у Нишу.

  Д.К.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com