• Gradovi

  Балканрок фест: Прво место за Opposite Way

  muzika festivalНа нишком Кеју у организацији Градске општине Медијана и Удружења „Балканрок“ одржан „Осми Медијана Балканрок фест“

  Млади нишки бенд  Opposite Way победио је на овогодишњем „Осмом Медијана Балканрок фестивалу“ који је усуботу 17.јуна  одржан у Нишу, у Амфитеатру на Кеју. Друго место припало је бенду  „Нежељено дејство“,а треће Voodoo.

  Три првопласирана бенда, по оцени стручног жирија и публике, добила су снимање по три нумере у професионалном музичком студију као и један број дискова у њиховом власништву.

  Поред компилацијског диска, првопласирани бенд снимиће и спот, учествовати  на овогодишњој Зајечарској гитаријади и добиће специјални трофеј Медијана Балканрок фестивала – гитару од матица и шрафова.
  prikupljanje pomociПредседник ГО Медијана Милан Крстић обећао je прошле  године младим музичарима да ће највеће нишка општина из године у годину унапређивати овај фестивал како би добио на атрактивности и масовности.

  Уз честитке најбољима  и жељу да им Медијанин фестивал буде одскочна даска у каријери, Крстић је  уручио ваучере за куповину музичке опреме.

  -Испуњавамо обећано.

  Први пут је прошле године фестивал „стримован“, а пракса настављена и ове.

  Новина ове године је што се првопласирани бенд „пласирао“ и на Зајечарску гитаријаду, и тиме добио могућност да се представи широј публици – рекао је први човек нишке општине.publika

  Програм на нишком кеју почео је, традиционално наступом прошлогодишњих победника, овог пута представљањем  бенда Hejzel и поделом дискова.

  У такмичарском делу наступили су и млади бендови: Phosgene, Voodoo, Destabilizatori, Opposite Way Neželjeno dejstvo.

  На конкурс за учешће на овогодишњем Медијана Балканрок фестивалу пријавило се 11 бендова.

  Фанк-рок састав Деца Лоших Музичара били су гости ревијалног дела осмог по реду Медијана Балканрок фестивала у Нишу.

  Организатори фестивала су Градска општина Медијана и Удружење грађана Балканрок, а циљ манифестације је промовисање рада и ауторског стваралаштва младих бендова.

  Љ.П.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com