Gradovi

Балканрок фест: Прво место за Opposite Way

muzika festivalНа нишком Кеју у организацији Градске општине Медијана и Удружења „Балканрок“ одржан „Осми Медијана Балканрок фест“

Млади нишки бенд  Opposite Way победио је на овогодишњем „Осмом Медијана Балканрок фестивалу“ који је усуботу 17.јуна  одржан у Нишу, у Амфитеатру на Кеју. Друго место припало је бенду  „Нежељено дејство“,а треће Voodoo.

Три првопласирана бенда, по оцени стручног жирија и публике, добила су снимање по три нумере у професионалном музичком студију као и један број дискова у њиховом власништву.

Поред компилацијског диска, првопласирани бенд снимиће и спот, учествовати  на овогодишњој Зајечарској гитаријади и добиће специјални трофеј Медијана Балканрок фестивала – гитару од матица и шрафова.
prikupljanje pomociПредседник ГО Медијана Милан Крстић обећао je прошле  године младим музичарима да ће највеће нишка општина из године у годину унапређивати овај фестивал како би добио на атрактивности и масовности.

Уз честитке најбољима  и жељу да им Медијанин фестивал буде одскочна даска у каријери, Крстић је  уручио ваучере за куповину музичке опреме.

-Испуњавамо обећано.

Први пут је прошле године фестивал „стримован“, а пракса настављена и ове.

Новина ове године је што се првопласирани бенд „пласирао“ и на Зајечарску гитаријаду, и тиме добио могућност да се представи широј публици – рекао је први човек нишке општине.publika

Програм на нишком кеју почео је, традиционално наступом прошлогодишњих победника, овог пута представљањем  бенда Hejzel и поделом дискова.

У такмичарском делу наступили су и млади бендови: Phosgene, Voodoo, Destabilizatori, Opposite Way Neželjeno dejstvo.

На конкурс за учешће на овогодишњем Медијана Балканрок фестивалу пријавило се 11 бендова.

Фанк-рок састав Деца Лоших Музичара били су гости ревијалног дела осмог по реду Медијана Балканрок фестивала у Нишу.

Организатори фестивала су Градска општина Медијана и Удружење грађана Балканрок, а циљ манифестације је промовисање рада и ауторског стваралаштва младих бендова.

Љ.П.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh