• Gradovi

  Bandić čestitao Božić pravoslavnim vernicima

  ZAGREB – Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić čestitao je Božić pravoslavnim vernicima istakavši da krizne situacije traže veću solidarnost, zajedništvo i razumevanje.

  „Mir Božji – Hristos se rodi. Vreme Božića je vreme radosti, nade i optimizma i onda kad smo suočeni s krizom, kad smo kao društvo i zajednica u potrazi za rešenjima i odgovorima na nove izazove“, napisao je Bandić u čestitci, prenosi Hina.

  Takve situacije, kako je dodao, zahtevaju još više rada, upornosti, zajedništva i razumevanja, kao i još veći trud u promovisanju istinskih ljudskih vrednosti, još veću solidarnost s bližnjima.

  „U tome duhu, želim da vam čestitatam Božić i uspešnu novu 2016. godinu“, naveo je Bandić u čestitci pravoslavnim vernicima, saopšteno je iz kancelarije zagrebačkog gradonačelnika.

  Bandić je čestitku uputio mitropolitu Eparhije zagrebačko-ljubljanske i cele Italije Porfiriju Periću, arhijerejskom namesniku zagrebačkom protonamesniku Dušanu Spasojeviću, arhijerejskom namesniku zagrebačkom Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj protojereju Kirku Velinskom i vernicima pravoslavne veroispovijesti.

  Foto Tanjug, T. Valič/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com