• Kultura

  Basarina „Hipertenzija“ u Mikseru

  Foto: Mikser house/Hipretenzija

  Svetislav Basara, jedan od najznačajnijih savremenih srpskih književnika, sa već sada antologijski priznatim dramaturškim opusom, u svom komadu „Hipertenzija“ na autentičan, duhovit, ironičan način, bez banalne dnevno-političke aktuelizacije, donosi apsurdno-istinitu pričupunu grotesknog i paradoksalnog humora.

  „‘Hipertenzija’ se, kako i dolikuje pozorištu, bavi (crno)humornom i (tragi)komičim aspektima borbe sa vetrenjačama. Pritom se ne zadržava isključivo na savremenim srpsko-srpskim bitkama već se kroz prisećanja ražalovanog udbaša Mitra Kurdulije vraća u prošlost, u sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka i ulazi u dijalog sa, sada već klasičnim delom Duška Kovačevića ‘Profesionalac’. Ova predstava, kao i pozorište, uostalom, nije tu da menja realnost nego da ukazuje na stvari koje bi trebalo promeniti. Ako se pritom nasmejemo – dobro je. Još ako nas se sete za Dan bezbednosti, našoj sreći neće biti kraja“, rekao je reditelj i scenarista, Svetislav Basara.

  Basarino pozorišno ostvarenje je do danas imalo više od 80 izvođenja u Srbiji i u regionu, a zbog velikog interesovanja publike je bila uvrštena i u stalni repertoar Ustanove kulture „Vuk Karadžić“ u Beogadu i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

  Igranje komada “Hipertenzija” u Mikser House-u zakazano je za 19. januar, u 21 čas, a ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po pretprodajnoj ceni od 800 dinara. Cena će na ulazu biti 1.000 dinara.

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com