• Gradovi

  Bataz i Simerski o unapređenju saradnje u oblasti sporta

  NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i drugi zamenik predsednika češkog regiona Olomouc Mihal Simerski, zadužen za međunarodnu saradnju, razgovarali su danas u Novom Sadu o unapređenju saradnje Vojvodine i regiona Olomouc, u oblasti sporta, kulture i obrazovanja i konkretnim projektima kojima bi ta saradnja bila unapređena.

  „Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu već radi na afirmaciji kancelarija za mlade u vojvođanskim opštinama, jer se pokazalo da od 45 opština samo 10 kancelarija funkcioniše. Potrebno je obezbediti veća sredstva za njihovo funkcionisanje, kao i unaprediti omladinsku politiku u Vojvodini u cilju poboljšanja stanja u tom sektoru“, istakao je Batez, saopšteno je iz pokrajinskog resora.

  Simerski je ovom prilikom istakao da je Olomoucki region poklonio dva autobusa opštini Bela Crkva, a najveću saradnju je ostvario sa Crvenim krstom opštine Plandište sa kojim je za 11 godina realizovao kampove za decu i omladinu, kroz koji je prošlo oko 300 dece, a svaki kamp je bio edukativnog karaktera, a započeta je i izgradnja evropskog Centra za decu i mlade u Hajdučici, koji se gradi sredstvima Južno-moravskog i Trnavskog regiona.

  Inače, češkim regionom Olomouc je započeta 2003. godine kada je potpisan sporazum o saradnji, a ostvareni su mnogi projekti koji se odnose na privrednu saradnju, razvoj malih i srednjih preduzeća, regionalnih razvojnih agencija i međusobnu saradnju univerziteta i istraživačkih centara, zdravstvenih i socijalnih ustanova, ako i u oblasti sporta i turizma, a tendencija je da se ovakva uspešna saradnja nastavi.

  Foto Tanjug video, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com