BG

Базар здравља у организацији Градске општине Медијана и нишког Дома здравља

 Све услуге важне, здравље на првом месту

Више од 500 грађана Ниша проверило је основне здравствене параметре на првом овогодишњем Базару здравља у организацији Градске општине Медијана и нишког Дома здравља. Највећа нишка општина је учешћем у Базару здравља наставила досадашњу успешну сарадњу са нишким Домом здравља.

-Градска општина Медијана брине о грађанима колико год је могуће у свим областима, али здравље мора да буде приоритет. Дому здравља смо прошле године обезбедили нови ултразвучни апарат, помогли отварање Школе родитељства, одазивамо се свим акцијама које организују, па и Базару здравља који лекаре доводи на праг нашим грађанима, каже председник Градске општине Медијана Небојша Коцић, подсетивши да се превентивни прегледи организују и за запослене у управи ове општине.

Нишлије који живе на Булевару Немањића или су ту били у пролазу, бесплатно су између осталог могли су да провере ниво шећера у крви, измере притисак, послушају савете у оквиру саветовалишта за младе, најмлађи добију савете за правилно одржавање зуба. Према подацима лекарских екипа које су данас радиле на отвореном код сата у Светосавском парку, за два сата колико је трајао Базар здравља обављено је више од 1500 услуга.

По речима др Милорада Јеркана, директора нишког Дома здравља, циљ акције је превенција болести и приближавање основних здравствених услуга грађанима. Једна од њих већ је организована у Нишкој Бањи а биће их још током године и на подручју осталих општина.

 

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh