Politika

BDZS: Za nastavak saradnje sa SNS

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS), čiji poslanici nisu prisustvovali glasanju za izbor nove vlade i premijerke Ane Brnabić, saopštila je danas da želi nastavak saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u Skupštini Srbije. Kako se navodi u kratkom saopštenju, BDZS, „u svetlu različitih stavova oko izbora predsednika Vlade, daje podršku svojim poslanicima Muameru Zukorliću i Jahji Fehratoviću i nastavku saradnje sa SNS-om“.

Od šest narodnih poslanika iz Novog Pazara, za izbor nove Vlade glasala su dva člana republičkog parlamenta iz ovog grada, dva su bila protiv, dok dvojica nisu prisustvovali glasanju.

Za novu Vladu Srbije na čelu sa Anom Brnabić glasali su Nikola Jolović i Muamer Bačevac, članovi SNS-a i Sandžačke demokratske partije (SDP), članica vladajuće većine.

Iako je i BDZS za vreme mandata Aleksandra Vučića na mestu premijera bila deo vladajuće većine, njeni poslanici Muamer Zukorlić i Jahja Fehratović izbegli su da se izjasne o novoj Vladi tako što se nisu ni pojavili na glasanju.

Protiv nove Vlade Srbije bila su dva narodna poslanika iz redova Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Enis Imamović i Bajro Gegić.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh