• Gradovi

  Beč: Novogodišnja staza pod većim merama bezbednosti

  BEČ – Ovogodišnja 27. Novogodišnja staza, gde se organizuje najveći doček Nove godine na ulicama Beča, biće, zbog terorističkih napada u Evropi, održana pod većim merama bezbednosti.

  Bečka novogodišnja staza je jedna od najvećih atrakcija glavnog grada Austrije i svake godine, odmah posle Božića, kreću pripreme za preuređenje ulica centra grada u najveće pozornice za doček Nove godine.

  Poslednjeg dana u godini goste već od ranih popodnevnih sati očekuje atraktivan muzički i zabavni program na 11 lokacija u gradu.

  Posetioci 27.Novogodišnje staze imaće prilike da uživaju u nastupima muzičara na brojnim binama i brojnim muzičkim žanrovima – od šlagera, preko popa, do klasične muzike.

  Biće priređen i porodični program.

  Gosti Beča, kojih obično bude više od pola miliona, imaju priliku da se ugoste i na gastronomskim štandovima, na kojima se, pre svega, nudi neizbežni punč.

  Na više lokacija u Beču otvoreni su novogodišnji vašari, na kojima je moguće kupiti amajlije, koje treba da donesu sreću – figurice prasića, deteline, odžačara, potkovice, ali i novčića.

  U ponoć će biiti ispaljen vatromet na Univerzitetskom ringu kod skupštine grada uz zvuke valcera „Na lepom plavom Dunavu“.

  Kako je saopšteno iz bečke policije, Novogodišnja staza biće obezbeđena sa više od 400 policajca u civilu i uniformama.

  Veći deo centra grada biće nadziran video kamerama.

  Iz policije je građanima upućeno i upozorenje – da doček na ulicama privlači uvek i brojne džeparoše…

  AP Photo/Ronald Zak

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com