• Crna Gora

  Bečić pozvao opoziciju na dogovor protiv DPS

  PODGORICA – Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić pozvao je lidere opozicionih političkih subjekata, koji su se javno obavezali da neće sa Demokratskom partijom socijalista, da odmah nakon preliminarnih rezultata sjednu za jedan sto i odgovorno sagledaju aktuelni politički trenutak.

  „Predlažem svim liderima i predstavnicima opozicionih političkih subjekata, koji su se javno obavezali da neće sa DPS-om, da odmah nakon preliminarnih rezultata sednu za jedan sto, razmene sve informacije o zloupotrebama koje su pratile izborni proces, izvrše potrebne analize i odgovorno sagledaju aktuelni politički trenutak“, naveo je Bečić u saopštenju.

  Demokrate su, kako je rekao, svesne činjenice da je ove izbore pratio najveći broj ikada zabeleženih zloupotreba, ali i veoma odgovoran i ozbiljan odnos građana, opozicionih političkih subjekata i nevladinog sektora.

  Prema njegovim rečima, parcijalna koordinacija, koja ne bi uključivala sve predstavnike respektabilnih opozicionih subjekata, niti bi bila dobra, niti bi za Demokrate bila prihvatljiva.

  On je poručio da je mir vrednost koja nema alternativu.

  „Dužni smo da uvek i na svakom mestu, a pogotovo u trenucima koji su izuzetno politički osetljivi, pazimo na tu činjenicu. Od neodgovornih postupaka vlasti branimo se osmijehom. A kako bi drugačije, ako je Crna Gora najlepša država na Balkanu“, rekao je Bečić.

  On je pozvao sve građane Crne Gore da u slučaju dugo očekivane i izvesne pobede opozicije svoje zadovoljstvo izraze u svojim domovima i stranačkim prostorijama.

  „To je moj apel, za koji se nadam da će biti prihvaćen, pogotovo od onih koji su danas zaokružili Demokrate i dali poverenje Demokratskoj Crnoj Gori“, naveo je Bečić.

  Foto Tanjug/ R. Prelić, ilustracija

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com