Gradovi

Beko došao u Palatu pravde sa svedoči

BEOGRAD – Biznismen Milan Beko stigao je danas u Palatu pravde gde će svedočiti u Višem sudu u Beogradu na suđenju Maji Adrovac optuženoj da je pomogla N.N osobi u pokušaju njegovog ubistva u novembru 2014. godine.

Beko će iskaz dati u svojstvu oštećenog.

Beko na saslušanju u tužilaštvu Maju Adrovac nije prepoznao kao napadača.

Adrovac je negirala umešanost u to delo kao i bilo kakva saznanja o događaju.

U Švajcerskoj je uhapšen Majin suprug Ivan Adrovac za kojeg ju je, kako je Maja navela tokom izlaganja odbrane, policija ucenjivala.

Adrovac se tada požalila sudu da ju je nakon hapšenja policija neprekidno ispitavala za muža i brata i da su je pitali koliko je spremna da bude u zatvoru za drugog i odvojena od dece, nad kojom joj je u međuvremenu oduzeto starateljstvo.

Ona je u pritvoru devet meseci od hapšenja, 17. jula 2015. godine.

Više javno tužilaštvo je tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušsaju izvršeno pomaganjem.

U vezu sa tim pokušajem ubistva dovedena je preko svog DNK koji je nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka, a ona tvrdi da ne zna kako se njen DNK našao tu.

Optužnicom se Maji Adrovac na teret stavlja da je „neutvrđenog dana tokom 2014. godine, sa umišljajem pomogla N.N. osobi u izvršenju krivičnog dela“.

Ona je, navodi se u optužnici, „nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke ‘sig sauer’ model P-210 i ‘zbrojovka 75’, i tako omogućila da je koristi što je i učinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka“.

Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra 2014. godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Mediji su preneli ranije da su na mestu pokušaja ubistva Beka pronađene četiri čaure metka PPU 9 mm „luger“, kao i da je to municija domaće proizvodnje koju koriste „sig sauer“ i „zbrojovka“ i da se proizvodi u fabrici „Prvi partizan“ iz Užica.

Foto Tanjug, M. Jelisijević, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh