• Društvo

  БЕЛА ПАЛАНКА – ДРУГА ОПШТИНА У СРБИЈИ КОЈА ЈЕ ИЗРАДИЛА ПРОГРАМ РАЗВОЈА ТУРИЗМА

  Парк Врело, Фестивал “Дани игре“, Дани банице, Спортски центар Бањица и Дивљана, само су неки од туристичких симбола Беле Паланке.

  У свим стратешким документима општине Бела Паланка развој туризма заузима важно место.

  То је последњих година донело низ позитивних ефеката.

  Све је више туриста у Белој Паланци из земље, али и околних земаља, пре свега Бугарске.

  Да је основно опредељење општине улагање у туризам, показује и чињеница да је Бела Паланка друга општина у Србији која је израдила четворогодишњи Програм развоја туризма.

  Израда програма започета је априла месеца ове године формирањем радне групе коју су чинили представници свих важних институција и установа.

  Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка, на презентацији Програма развоја туризма изразио је задовољство што је наша општина међу првима препознала значај доношења овог документа.

  ’’У претходном периоду пуно смо уложили у развој ове привредне гране јер смо препознали туризам као важног покретача економског развоја.

  Програм развоја туризма, који је усклађен са националним и европским стратешким документима омогућиће Белој Паланци отворена врата код надлежног министарства и фондова ЕУ’’- истакао је Миљковић, који се овом приликом захвалио свима који су активно радили на унапређењу туристичке понуде Беле Паланке.

  ’’Имамо потенцијала за развој туризма а да се наш досадашњи рад исплатио у прилог говори чињеница да је манифестацију ’’Дани банице’’ ове године посетило више од 25.000 туриста и да је остварен приход од око 600 хиљада евра’’- додао је Горан Миљковић.

  “Израдом Програма Бела Паланка постаје конкурентна у односу на друга места у Србији а свој развој туризма може да базира на пољопривреди, заштићеним добрима попут Старе и Суве планине, нематеријалној и материјалној културној баштини али и људима“, истакао је Бранко Красојевић директор консултантске фирме “Саветник у туризму“ која је израдила Програм.

  Он је честитао општини Бела Паланка на напорима које улаже како би подстакла развој ове привредне гране али и на озбиљности са којом је приступила приликом израде Програма развоја туризма.

  Презентација Програма развоја туризма Беле Паланке од 2017. до 2021, године одржана је у великој сали општине у присуству представника локалне самоуправе, Туристичке организације Беле Паланке, директора установа, удружења и осталих који су били укључени у реализацију овог програма.

  Не постоји област која се не може повезати са туризмом, зато ће развој туризма директно условити и развој осталих привредних грана, попут пољопривреде, предузетништва али истовремено и побољшати животни стандард свих грађана, што ће општину Бела Паланка дугорочно посматрано издвојити из реда неразвијених општина, закључено је на састанку.

  Љ.П.

  (Израду овог медијског садржаја суфинансирала је општина Бела Паланка. Ставови изнети у тексту не одражавају нужно ставове органа који је доделио средства)

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com