• Južna Srbija

  БЕЛА ПАЛАНКА КОНКУРИШЕ ЗА НАГРАДУ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ МОБИЛНОСТИ

   

   

  Бројним активностима које промовишу здраве стилове живота општина Бела Паланка обележила је Европску недељу мобилности.

  У периоду од 16.до 23.септембра, под слоганом “Комбинуј и крећи се“  у различитим манифестацијама учествовало је више од хиљаду грађана, а највише деце и младих.

  “Бела Паланка је још једном успешно организованим и масовним активностима  доказала да је место спорта.

  Наш највећи допринос иницијативи Европске уније јесте увођење пешачке зоне од  спомен бисте Рајку Митићу до Еколошко-рекреативног центра ‘’Бањица’’ која ће олакшати кретање пешака а нарочито деце, старијих и особа са инвалидитетом. ‘’- истакао је Горан Миљковић, председник општине који је доласком пешице на посао дао свој допринос у обележавању ‘’Дана без аутомобила’’.

  Прва у низу манифестација било је такмичење за децу у вожњи бицикла и ролера, под називом “Дан на точковима“, а следећег дана уследила је пешачка тура за децу предшколског узраста новом пешачком зоном.

  Организован је и бициклистички полигон на тему “Правилно понашање у саобраћају“ на полигону еколошко-рекреативног центра а потом и бициклистичка тура и излет у природи. ‘’Током Европске недеље мобилности промовисали смо  ново обележену стазу за љубитеље природе и организовали успон на брдо Велико Курило. Последњег дана одржан је крос за све Белопаланчане.

  Задовољни смо великим учешћем грађана а нарочито младих који су показали да се у Белој Паланци захваљујући доброј спортској инфраструктури негују здрави стилови живота. ‘’- истакао је Миљковић.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com