• Društvo

  БЕЛА ПАЛАНКА ПРОМОВИСАНА НА НАЈВЕЋЕМ ФЕСТИВАЛУ У БЕОГРАДУ

   

  Највећи регионални породични фестивал манифестација ’’Београдски манифест’’ одржан је у Београду.

  Више до 60 општина и градова представило је своју туристичку понуду, лепоте свога краја, али и манифестације које се организују.

  Општини Бела Паланка било је ово треће појављивање на фестивалу уједно и најуспешније.

  На главној бини одржана је презентација Беле Паланке, туристичке понуде и промовисана су природна богатства.

  Посетиоцима манифеста представљене су наше традиционалне манифестације: ’’Дани банице’’, ’’Дани игре’’ и ’’Фестивал омладинских сцена’’.

  Присутни на презентацији пробали су белопаланчке брендове, баницу и паприку вртку, а званичне маскоте манифестације ’’Дани банице’’ Баничко и Баничка били су највећа атракција на манифесту.

  “Ово је једна од најуспешних презентација Беле Паланке на једном сајму јер је окупила велики број посетилаца који желе да се упознају са туристичком понудом нашег места тако да је манифест био изузетна прилика да привучемо још већи број туриста у Белу Паланку.

  Туризам је огромна шанса наше општине, а без добре промоције и појављивања на оваквим манифестацијама нема ни напретка у туризму. Велика посећеност која се очекује ове године током Дана банице је резултат изузетне промоције у Србији и ван ње.’’ -истакао је председник општине Горан Миљковић.

  Сва три дана манифеста, Туристичка организација Беле Паланке промовисала је своју туристичку понуду и културно- историјско наслеђе.

  “Драго ми је да смо поново на Београдском манифесту где промовишемо туристичке потенцијале нашег места и манифестације, а пре свега манифестацију ’’Дани банице’’.

  Постоји велико интересовање туриста из целе Србије за ову манифестацију а имаћемо ове године и госте из Војводине,’’-  рекао је Милош Лилић, директор Туристичке организације Беле Паланке.

  Највећи регионални породични фестивал манифестација окупио је до сада највећи број посетилаца и сви они су могли да се упознају са лепотама Србије.

  Сасвим сигурно, велики број њих ће,судећи по одличном представљању Беле Паланке током трајања фестивала, за своју дестинацију изабрати баш Белу Паланку.

  Парк Врело, Фестивал “Дани игре“, Дани банице, Дани проје, манастири, Спортски центар Бањица и Дивљана, прелепа фонтана у центру Беле Паланке, само су неки од туристичких симбола Беле Паланке.

  Посетиоци ове прелепе варошице не пропуштају прилику да обиђу и манастир Светог Димитрија из 14. века у селу Дивљани, нетакнуту природу и прелепо Дивљанско језеро, као и храст китњак најстарије живо биће на Балкану које одолева времену дуже од 1000 година.

  У свим стратешким документима општине Бела Паланка развој туризма заузима важно место.

  Све је више туриста у Белој Паланци из земље, али и околних земаља, пре свега Бугарске и Македоније.

  Да је основно опредељење општине улагање у туризам, показује и чињеница да је Бела Паланка друга општина у Србији која је израдила четворогодишњи Програм развоја туризма.

  Програм развоја туризма, који је усклађен са националним и европским стратешким документима омогућиће Белој Паланци отворена врата код надлежног министарства и фондова ЕУ.

  “Израдом Програма Бела Паланка постаје конкурентна у односу на друга места у Србији а свој развој туризма може да базира на пољопривреди, заштићеним добрима попут Старе и Суве планине, нематеријалној и материјалној културној баштини али и људима“, истакао је Бранко Красојевић директор консултантске фирме “Саветник у туризму“ која је израдила Програм.

  А да Програм развоја туризма није мртво слово на папиру показује и чињеница да је у  оквиру промотивне поставке Туристичке организације Србије под слоганом „Види Србију – које моменте ћеш памтити овог лета“, на једном од најлепших београдских излетишта Авали, представљена и туристичка понуда Беле Паланке.

  Циљ манифестације је промоција понуде Србије и позив домаћим гостима да свој летњи одмор или његов део проведу на занимљивим дестинацијама широм Србије.

  Туристичка организација Беле Паланке се придружила овој кампањи и промовисала је своје туристичке потенцијале као и највећу и најпосећенију манифестацију „Дани банице“.

  ‘’Желимо да, поред страних, привучемо и домаће туристе да посете наше место и због тога смо узели учешће на овој манифестацији у Београду. Стална промоција је неопходна и ја сам изузетно задовољан заинтересованошћу за манифестацију ‘’Дани банице’’. Радимо стално на унапређењу својих ресурса и тиме желимо да Белу Паланку издвојимо од других туристичких понуда.’’ – рекао је председник општине Горан Миљковић.

  У наредном периоду локална самоуправа у Белој Паланци најављује улагања у развој сеоског туризма путем субвенција што ће утицати на унапређење туристичке понуде Беле Паланке, смањења броја незапослених, а самим тим и на економски развој.

  Текст: Љубомир Костић

  Фото: Д.К.; Н.П.

  (Израду овог медијског садржаја суфинансирала је општина Бела Паланка. Ставови изнети у тексту не одражавају нужно ставове органа који је доделио средства)

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com