• Gradovi

  БЕЛА ПАЛАНКА: РЕКОНТРУКЦИЈА ГРЕЈАЊА У УСТАНОВИ ЗА КУЛТУРУ И УВОЂЕЊЕ ИНФОРМАЦИОНОГ СИСТЕМА У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ

   

   

  BELA pALANKA BIBLIOTEKAУ оквиру програма Градови у фокусу, Министарство културе и информисања Републике Србије подржало је пројекат Општине Бела Паланка “Култура као покретач локалног економског развоја у Белој Паланци’’.

  Вредност пројекта, којим је предвиђена реконструкција грејања у установи за културу и увођење информационог система у народној библиотеци, је 7.905.600 динара, а средства која издваја министарство је 6.700.000 динара.

  ‘’У установи за културу ‘’Никета Ремезијански’’ током целе године одржавају се приредбе, концерти и друга културна дешавања а такође и рад секција и зато нам је важно да побољшамо услове за рад запослених, деце и младих која похађају балетску, фолклорну или школу глуме.Bela Palanka

  Реконструкција грејања није вршена од изградње објекта, а пројекат подразумева радове на замени котла’’- рекао је Горан Миљковић, председник општине.

  У оквиру пројекта биће набављена аудио и сценска опрема ради побољшања техничких услова рада.

  Пројекат обухвата и увођење информационог система у народној библиотеци ‘’Вук Караџић’’, односно набавку техничке опреме, канцеларијског намештаја и обуку запослених.

  Увођењем COBISS платформе библиотека би формирала своју локалну базу тако да би књижни фонд био доступан свим корисницима и омогућила би се брза размена информација и услуга.

  Љ.П.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com