Gradovi

Beograd je za projekte koji bude preduzetnički duh

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović svečano je danas otvorio stručnu konfrerenciju „Škola i preduzetništvo” u Skupštini Beograda, u organizaciji Evropske poslovne škole i podsetio da je Beograd zainteresovan da učestvuje u ovakvim projektima.

Mladenović je podsetio da je Grad Beograd zainteresovan da učestvuje u ovakvim projektima kako bi se kod mladih probudio preduzetnički duh i pomoglo da se kroz programe samozapošljavanja ostvare u budućnosti.

Konferencija, prema najavi organizatora, treba da u „Godini preduzetništva“ pomogne realiazciju preduzetničkih inkubatora za učenike osnovnih i srednjih škola.

On je istakao da je Grad Beograd kroz program univerzitetske radne prakse u tom pogledu napravio ozbiljan pomak.

“ Veliki broj studenata sa Beogradskog univerziteta imao je priliku da se kroz praksu upozna sa radom Gradske uprave, Gradskog veća, Skupštine Beograda i velikog broja javnih komunalnih preduzeća. Pretpostavljam da im je ta praksa omogućila i veliko radno, ali i životno iskustvo“, istakao je Mladenović i najavio dalji nastavak tog vida podrške mladima.

On je dodao da je veoma važno da se zajedno sa akademskom zajednicom, nevladinim sektorom i privrednim komorama unaprede uslovi za obavljanje praksi, jer će u budućnosti upravo ti mladi ljudi doprinositi ukupnom privrednom i društvenom razvoju naše zemlje.

Organizatori su podsetili da otvaranje preduzetničkih inkubatora za učenike pripremaju Evropska poslovna škola, Privredna komora Beograda, Unija poslodavaca Srbije, Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, Srpska akademija inovacionih nauka i Beogradska bankarska akademija.

Foto Tanjug/T.Valič, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh