• Ekonomija

  Beograd: Ko zavlači investitore, platiće iz džepa

  beograd,skupština beogradaFoto: MONDO/Petar Stojanović

  Na prvoj sednici odlučeno je i da se unutar Kabineta gradonačelnika formira jedinica za lokalni ekonomski razvoj i podršku ulaganjima, saopšteno je posle sednice Saveta.

  Obaveza po zakonu

  Zakonom o ulaganjima, koji je usvojen krajem prošle godine, se izjadnačava status stranih i domaćih investitora, i propisuje niz obaveza jedinica lokalne samouprave prema ulagačima. Među tim obavezama je i određivanje jedinice za lokalni ekonomski razvoj i podršku ulaganjima, kao i posebno praćenje svakog ulaganja na nivou jedinice lokalne samouprave.

  Mali je rekao i da će „na ovaj način, ulagači dolaziti do svih potrebnih informacija, isprava, dozvola i saglasnosti na jednom mestu“ a „sa svima će biti zaključivani investicioni programi, kojima će se definisati šta su dužni da dostave od dokumentacije, i u kom roku će im se izdavati“.

  „Po zakonu, prema svim ulagačima se mora postupati hitno i sa pravom prvenstva, a odgovorna lica će biti novčano kažnjavana za svako probijanje rokova definisanih investicionim programima“, rekao je on, saopštila je Gradska uprava.

  Mali kaže i da će ovakav način rada gradskih vlasti Beograd učiniti još atraktivnijom investicionom destinacijom, i značajno doprineti poboljšanju investicione klime, „imajući u vidu postojeći investicioni portfolio Grada Beograda od preko 10 milijardi evra“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com