• Novosti online

  Beograd prajd: Novi napad grupe maskiranih mladića na Prajd info centar

  Grupa maskiranih mladića polomila je bravu na ulaznim vratima Prajd info centra u ulici Kralja Milana u Beogradu, saopštila je Organizacija Beograd prajd.

  Kako se u saopštenju navodi, sinoć u 19.55 nadzorne kamere snimile su nekoliko mladića sa kapuljačama i maramama preko lica kako više puta šutiraju ulazna vrata Prajd info centra naočigled prolaznika, a zatim se trčeći udaljavaju.

  Iz organizacije Beograd prajd pozvali su odgovorne institucije da počinioce identifikuju i da postupaju u skladu sa zakonom, a ukazali su da ignorisanje zločina i govora iz mržnje kao i nedostatak adekvatne reakcije na njih dovodi do normalizacije tih pojava u društvu.

  „Nedostatak pravne regulative, kao i nedostatak doslednog sprovodjenja zakona, LGBT+ osobe dodatno izopštava iz društva, čime se otvara prostor za mržnju, diskriminaciju i nasilje“, navodi se u saopštenju.

  Ta organizacija navela je da je to 11. napad na prostorije Prajd info centra i izrazila zabrinutost, jer kako se navodi, nikad niko nije odgovarao pred pravdom za prethodnih 10 napada.

  „Činjenica da se ovakvi napadi dešavaju u centru Beograda jasno ukazuje na realnost u kojoj je LGBT+ zajednica izložena ne samo diskriminaciji već i nasilju koje najčešće prolazi bez zakonskih posledica po počinioce“, navodi se u saopštenju.

  Organizacija Beograd prajd ukazala je i da su pojedinci koji su percipirani kao LGBT+ osobe često obeshrabreni da prijave nasilje i diskriminaciju koju trpe upravo zbog nedostatka reakcije zvaničnika, kao i čestih slučajeva sekundarne viktimizacije, gde su izloženi dodatnim neprijatnostima od pripadnika javnih organa.

  Prajd Info Centar je sinoć ponovo napadnut. Ovaj put je načinjena materijalna šteta kada je grupa maskiranih napadača šutirala izlog i vrata, što je dovelo da lomljenja brave i inventara.⁣ pic.twitter.com/hbrkR3ZzPh

  — Belgrade Pride (@belgradepride) March 1, 2020

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com