Gradovi

Beograd proglašen za šampiona sportskog turizma

BEOGRAD – Beograd je dobitnik priznanja „Zlatno turističko srce“, kao šampion sportskog turizma Mediterana i jugoistočne Evrope 2015, prema odluci stručnog žirija Međunarodnog turističkog saveza, Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva, Sacen internešnel.

Kako je saopšteno večeras iz Sacen internešenela, u sklopu turističke akcije „Birajmo najuspešnije u turizmu Mediterana i jugoistočne Evrope 2015”, za najbolju turističku destinaciju proglašena je Italija, dok je titulu šampiona letnjeg turizma ponela Španija.

Francuska je proglašena za šampiona zimskog turizma, a najbolje turističko mesto Mediterana i jugoistočne Evrope je, prema odluci međunarodnog žirija, Venecija.

Šampion zdrastvenog turizma je Mađarska, Beč je šampion kulturnog turizma, a Ljubljana kontinetalnog turizma.

Najbolji hotelijerski fakultet na Mediteranu i u jugoistočnoj Evropi ima Opatija, „Biljanini izvori“ u Ohridu je najbolji restoran, dok je Banja Luci pripala “Zlatna čaša gostoljublja”, navodi se u saopštenju Sacen internešenela.

Priznanje „Zlatno turističko pero – turistički reporter Radovan Brankov“, pripalo je Perici Đakoviću iz Herceg Novog.

Međunarodna turistička patrola Sacen internationala je, osim Srbije, obišla brojne druge zemlje uključujući Francusku, Španiju, Italiju, Austriju, Mađarsku,Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Tunis, Maltu, Kipar i Grčku, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje.

Svečana dodela priznanja biće održana 29. aprila u Skadarliji, u Beogradu.

Foto Tanjug, D. Peternek/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh