Sport

Beograd se i zvanično kandidovao za domaćina SP u dvorani 2020

Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović rekao je danas da se Beograd i zvanično kandidovao za domaćina Svetskog dvoranskog prvenstva 2020. godine.

U sklopu četvrtog sportskog sabranja „Svete Srbije“ koje je održano danas na Adi Ciganliji, Atletski savez Srbije upoznao je gradjane sa kandidaturom, navodi se u saopšenju ASS.

ass

„Ovo je naša prva promocija u nizu. Sada zvanično možemo da kažemo da je Beograd kandidat za Svetsko prvenstvo 2020. godine u dvorani, a pored sjajno organizovanog Evropskog prvenstva u martu u Beogradu, ne sumnjam da ćemo i ovo uspeti da dobijemo. Konkurenti su nam Poljska i Turska, a konačnu odluku znaćemo krajem novembra“, rekao je predsednik ASS.

Tokom celog dana promovisan je sport na Adi, a glavna je bila atletika. Na centralnom terenu takmičilo se više od stotinu dece, bio je postavljen poligon za skok uvis, trčanje na 20 metara kao i iksboks atletske igre. Posetioci su imali priliku da vide zlatnu medalju Ivane Španović osvojenu u Beogradu kao i najbolje fotografije sa dogadjaja.

Svetsko prvenstvo u dvorani se 2018. godine održava u Birmingemu od 1. do 4. marta, a početkom decembra ove godine na sastanku odbora Svetske atletske federacije biće doneta odluka o domaćinu takmičenja 2020.godine.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh