Gradovi

Beogradski studenti prava posetili Prekršajni sud

Studenti posetili novi zgradu Prekršajnog suda

BEOGRAD – Studenti više pravnih fakulteta danas su posetili Prekršajni suda u novoj zgradi u Beogradu, gde ih je predsednik tog sud Milan Marinović slušaju ukratko upoznao sa radom te ustanove.

„Ovo je prvi oblik saradnje sa studentima pravnih fakulteta iz Beograda i ubeđen sam svakako ne i poslednji. Nadam se da će vam vreme koje budete proveli ovde biti prijatno i da ćete čuti neke korisne stvari“, poručio je Marinović studentima.

On je rekao da je Prekršajni sud pravosudna institucija u koju svakodnevno dolazi mnogo građana, među kojima ima puno poznatih ličnosti, pa i političara.

Kod nas u svojstvu prekršajno okrivljenog dolaze svi, pa i bivši i sadašnji ministri, direktori javnih preduzeća, predstavnici medija i mnogi drugi, naveo je Marinović.

Sudentkinja četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Milica Nikolić je rekla da je veoma zadovoljna što je imala priliku da poseti novu zgradu Prekršajnog suda, gde je mogla da čuje i vidi puno korisnih stvari.

„Obzirom da se u našoj zemlji, posebno na našem fakultetu, malo neguje praksa, a ja sam student koji sve daje u roku, mnogo mi znači bilo šta što bih mogla da vidim, a što ima veze sa praksom“, rekla je Nikolić Tanjugu.

Kako je rečeno, studenti će tokom obilaska suda imati priliku i da prisustvuju nekim od suđenja, a Nikolić kaže da će joj to puno značiti u budućem radu.

„Obzirom da još nijednom nisam prisustvovala suđenjima, to će mi dosta značiti jer ću moći da vidim kako teče tok suđenja i o čemu se tu zapravo radi, jer o tome malo pričamo na fakultetu“, istakla je Nikolić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh