Gradovi

Berlin: Kluni će se sresti sa migrantima i Merkelovom

BERLIN – Poznati glumac Džordž Kluni trebalo bi da se tokom filmskog festivala Berlinale sretne sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel kako bi razgovarali o migrantskoj krizi.

„Želim da vidim šta možemo zajednički da uradimo“, rekao je glumac koji se već dosad tokom karijere iskazao humanitarnim i socijalnim projektima.

„Pitaću je kakve poruke možemo da pošaljemo da bi pomogli“, dodao je Kluni, glavni protagonista filma „Ave, Cezare“ koji je u četvrtak uveče otvorio Berlinale.

Portparolka Merkelove nije za sada dala komentar o planiranom sastanku, prenosi AFP.

Kluni će se takođe sresti sa azilantima kojih je prošle godine u Berlin stiglo oko 80.000, navodi francuska agencija.

U filmu braće Džoela i Itana Koena, Džordž Kluni glumi jednog holivudskog glumca iz pedesetih godina prošlog veka, koji je slavu stekao istorijskim filmovima, ali usred snimanja jednog filma biva otet.

Desetak filmova u različitim selekcijama festivala imaju u fokusu ljude koji beže od rata i represije, a organizatori manifestacije su isplanirali niz inicijativa kako bi pomogli azilantima – više od milion njih je došlo u Nemačku tokom prošle godine.

AP Photo/Axel Sćmidt

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Poznati glumac Džordž Kluni trebalo bi da se tokom filmskog festivala Berlinale sretne sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel kako bi razgovarali o migrantskoj krizi. Želim da vidim šta možemo zajednički da uradimo“, rekao je glumac koji se već dosad tokom karijere iskazao humanitarnim i socijalnim projektima. AP foto

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh