• Gradovi

  Licemerno: Berlin, Pariz i London sponzorisali nezavisnost bez referenduma samozvane drzave Kosovo, a ne priznaju referendum i proglašenje nezavisnosti Katalonije

  Nemačka, Francuska i Velika Britanija izrazile su podršku Španiji i njenom teritorijalnom integritetu, navodeći da ne priznaju nezavisnost Katalonije.

  Nemačka ne priznaje proglas o nezavisnosti Katalonije, rekao je danas portparol nemačke kancelarke Angele Merkel.

  „Nemačka vlada posmatra sa zabrinutošću zaoštravanje situacije u Kataloniji. Suverenitet i teritorijalni integritet Španije jesu i ostaće nepovredivi“, prema tome nemačka vlada „ne priznaje takvo proglašenje nezavisnosti“, napisao je u Tviter poruci portparol vlade Štefen Zajbert.

  On je rekao da nemačka vlada podržava jasan stav španskog premijera u želji da garantuje i da povrati ustavni poredak i izrazio nadu nemačke vlade da će sve strane dati prednost dijalogu da bi se situacija smirila.

  Francuski predsednik Emanuel Makron je danas uputio španskom premijeru Marijanu Rahoju „jasnu podršku“ poštovanju pravne države u Španiji.

  „Imam jednog sagovornika u Španiji a to je premijer Rahoj. (…) Španija je pravna država sa ustavnim pravilima. On želi da ona budu poštovana i u tome ima moju punu podršku“, naveo je francuski lider.

  I britanska vlada je danas saopštila da ne priznaje jednostranu nezavisnost Katalonija i navela da želi da vidi „očuvano jedinstvo“.

  „Velika Britanija ne priznaje i neće priznati jednostrano proglašenje nezavisnosti u katalonskom parlamentu. Ta deklaracija je zasnovana na glasanju koje su španski sudovi proglasili nelegalnim. I dalje želimo da vidimo očuvanu pravnu državu, poštovanje španskog Ustava i očuvano jedinstvo“, naveo je portparol vlade u Londonu.

  Katalonski parlament usvojio je danas rezoluciju u kojoj se ta oblast proglašava nezavisnom državom u formi republike, na šta je Senat španskog parlamenta odgovorio da se aktivira član 155 Ustava i ta oblast se stavja pod centralnu upravu.

  Španski premijer Mariano Rahoj je odmah reagovao i u Tviter poruci naveo da će vratiti legalnost u Kataloniji.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com