• Istočna Srbija

  БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ОВОГ ВИКЕНДА У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ НИШ И НИШКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

   

  Министарство здравља Републике Србије у сарадњи са здравственим установама широм Србије, а у циљу ране дијагностике и промоције превенције, и овог месеца наставља акцију бесплатних превентивних прегледа.

  У недељу 28. октобра, од 8 до 16 сати, сви заинтересовани грађани, укључујући и оне који из било ког разлога немају здравствено осигурање, моћи ће да у амбулантама нишког Клиничког центра и Дома здравља, обаве бесплатне превентивне здравствене прегледе.

  Овог месеца, како је одређено планом Министарства здравља Републике Србије, у амбулантама нове зграде Клиничког центра, у Центру за радиологију, обављаће се ултразвучни прегледи абдомена-

  У Центру за радиологију, у старој згради, све жене старости преко 50 година, које у последње 2 године нису биле на дијагностичком прегледу, моћи ће да у циљу раног откривања патолошких промена на дојкама, обаве преглед на апарату за мамографију.

  Превентивни прегледи у исто време, биће организовани и у лабораторији нишког Дома здравља, те ће тамо, сви заинтересовани пацијенти моћи да провере ниво триглицерида и холестерола у крви.

  Након превентивног прегледа, сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.

  Подсећамо, као што је и најављено из Министарства Здравља Реублике Србије, ово је наставак акције скрининга општег здравственог стања нашег становништва, а сви превентивни прегледи који ће бити организовани до краја ове године, биће део кампање „Рак је излечив“.

  Љ.К.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com