• Gradovi

  BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI OVOG VIKENDA U KLINIČKOM CENTRU NIŠ

  BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI OVOG VIKENDA U KLINIČKOM CENTRU NIŠ

  Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa zdravstvenim ustanovama širom Srbije, a u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, i ovog meseca nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda.

  U nedelju 26. maja, od 8 do 16 časova, svi zainteresovani građani, uključujući i one koji iz bilo kog razloga, nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulantama niškog Kliničkog centra obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

  Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u specijalističkim ambulantama Centra za radiologiju, u novoj zgradi Kliničkog centra Niš (sprat ispod Urgentnog centra), obavljaće se ultrazvučni pregledi abdomena, a u specijlističkim ambulantama Klinike za očne bolesti (nekadašnja zgrada hirurških klinika), građani će moći da prekontrolišu stanje vida.

  Osim ovih specijalističkih pregleda, svi zainteresovani građani će u laboratorijama Centra za medicinsku i kliničku biohemiju, moći da daju krv na analizu hormona štitaste žlezde.

  Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

  Podsećamo, kao što je i najavljeno iz Ministarstva Zdravlja Reublike Srbije, ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva, a u cilju ranog otkrivanja, odnosno sprečavanja javljanja oboljenja kod građana naše zemlje.

  UPRAVA KC NIŠ

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com