• Gradovi

  БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У НЕДЕЉУ У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ У НИШУ

   

  Министарство здравља Републике Србије у сарадњи са здравственим установама широм Србије, а у циљу ране дијагностике и промоције превенције, и овог месеца наставља акцију бесплатних превентивних прегледа.

  У недељу 16. децембра, од 8 до 16 часова, сви заинтересовани грађани, укључујући и оне који из било ког разлога немају здравствено осигурање, моћи ће да у амбулантама нишког Клиничког центра обаве бесплатне превентивне здравствене прегледе.

  Овог месеца, како је одређено планом Министарства здравља Републике Србије, у специјалистичким амбулантама Клинике за пулмологију, које се налази у некадашњој згради интерних клиника и Центру за патологију, обављаће се општи преглед плућа, а у специјалистичким амбулантама Клинике за очне болести грађани ће моћии да преконтролишу стање вида.

  Осим ових, заинтересовани грађани моћи ће и да дају крв на анализу на тумор маркере дебелог црева Ца 19-9 у Центру за нуклеарну медицину.

  Након превентивног прегледа, сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.

  Подсећамо, као што је и најављено из Министарства Здравља Реублике Србије, ово је наставак акције скрининга општег здравственог стања нашег становништва, а сви превентивни прегледи који ће бити организовани до краја ове године, биће део кампање „Рак је излечив“.

  Д.К.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com