Svet

Bestseler o rukovođenju Kinom

„To je danas jedna od najuticajnijih zemalja sveta, ugledna članica Saveta bezbednosti, zemlja sa kojom Srbija ima izuzetno dobre odnose“, naveo je Jeremić u Aeroklubu. Ističući da Lempton u Beogradu ponovo boravi posle 49 godina, Jeremić je objasnio da je bestseler američkog profesora zasnovan na više od 500 razgovora i nudi izuzetan uvid u način na koji su se stavovi i ideje ljudi na vrhu Kine razvijali u protekle četiri decenije.

Dekan FPN Dragan Simić je rekao da je „važno voditi dijalog sa Kinom koja je usponu zarad svetskog mira“, dok je Jovan Čavoški iz Instituta za noviju istoriju Srbije naveo da je Lemptonova knjiga važan izvor za njega, kao istoričara kineske politike.

Lempton je jedan od najboljih svetskih stručnjaka za kinesku politiku, a čuveni Institut za dalekoistočne studije Ruske akademije nauka dodelio mu je počasni doktorat. Zaslužan je za osnivanje i razvoj kineskih studija u nekoliko najuglednijih naučnih institucija u Americi, poput Azijske fondacije, Nacionalnog komiteta za američko-kineske odnose, u okviru Saveta za spoljne odnose i Programa za kinesku politiku u Američkom preduzetničkom institutu.

Lempton je doktorirao na Stenford Univerzitetu i radi kao profesor na elitnoj Školi za napredne međunarodne studije „Pol Nice“ Univerziteta Džons Hopkins u Vašingtonu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh