• Novosti online

  Безбедније чување оружја у складишту МУП-а на Авали

  Директор полиције Владимир Ребић поручио је, приликом отварања реновираног складишта лаког и малокалибарског оружја на Авали, да се Србија успешно супротставља свим илегалним токовима кријумчарења оружја, о чему сведочи и низ похвала које је добило Министарство унутрашњих послова јер је препознато као један од најбољих партнера најразвијенијим полицијама Европске уније, саопштено је из МУП-а Србије.

  „Осим наше борбе против кријумчарења оружја, на нама је да обезбедимо и адекватан начин смештаја и чувања оружја. Захваљујући нашим партнерима из Програма Уједињених нација за развој (УНДП), САД и ЕУ данас отварамо један од најсавременијих објеката, који омогућава највиши ниво заштите и чувања малокалибарског и лаког оружја“ рекао је Ребић.

  Он је истакао да је овим пројектом, осим адаптације објеката, значајно унапређена и безбедносна инфраструктура складишта на Авали, почев од модерног система ограде који онемогућава неовлашћени улазак, видео надзора и обуке за полицијске службенике.

  Заменик шефа мисије САД у Републици Србији Курт Донели рекао је да су Сједињене Америчке Државе поносне на сарадњу са српском Владом, UNDP-ом и ЕУ у борби против претње од нагомилавања и ширењa лаког и малокалибарског оружја.

  „Пројекти као овај дају велики допринос безбедности српског народа, јер спречавају ширење оружја и муниције. Сједињене Америчке Државе су обезбедиле више од 20 милиона евра за уклањање мина и за рашчишћавање других експлозивних направа, које су остале из ратова. Док смо у овом пројекту обезбeдили 370.000 долара за безбедно и сигурно складиштење оружја и муниције“, рекао је Донели.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com