• Hronika

  Bezbednost građana i građanki je na prvom mestu!

  U Nišu, 22. novembra 2017. godine – Povodom incidenata u kojima su u tri dana izgorela tri automobila u Nišu, Konzorcijum organizacija civilnog društva koji čine Otvoreni klub, Proaktiv, Centar za razvoj liderstva, ENECA, Nacionalna koalicija za decentralizaciju i Media i reform centar Niš, zahteva hitnu reakciju policije, veći stepen koordinisanja nadležnih na nivou grada i preduzimanje konkretnih mera.

  Ne ulazeći u motive, niti razloge koji za ovakvu vrstu nasilja ne bi smeli da postoje, najstrože osuđujemo napade u kojima su izgoreli automobili zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, zatim direktora JKP “Tržnica” Gorana Đorđevića, a onda i građanke Niša koja nije na javnoj funkciji.

  Smatramo da hitno treba pronaći počinioce, jer je u pitanju bezbednost svih naših sugrađana/ki.

  Zahtevamo da policija što pre ispita okolnosti pod kojima su izvedeni napadi, utvrdi odgovornost za napade kao i da poveća stepen lične i opšte bezbednosti građana i građanki Niša, koju ovi događaji dovode u pitanje.

  Nasilje u javnom diskursu je revitalizovano, a takva percepcija nasilja ohrabruje nasilnike, što naš grad često izdvaja u medijima po ovakvim i sličnim dešavanjima.

  Kao Konzorcijum promovišemo i zalažemo se za zajednicu koja će omogućiti bezbednost i pravdu za sve, i graditi efikasne i pouzdane institucije na svim nivoima.

  Nulta tolerancija na nasilje!

  Ovo je Niš, imajte poštovanja!

  Konzorcijum organizacija civilnog društva

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com