• Sport

  Bibić pobednik ulične trke u Ćupriji

  Srpski atletičar Elzan Bibić iz Novog Pazara pobedio je večeras u 73. uličnoj trci u Ćupriji na 3.000 metara.

  Najstarija medjunarodna ulična trka u Evropi nosi naziv Memorijal Aleksandar Petrović.

  Na glavnoj trci seniora, koja nosi naziv Memorijal Miroslav Trle Pavlović, učestvovali su atletičari iz Kenije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske.

  Bibić je izjavio da se uvek rado odaziva pozivu da trči u Ćupriji, jer ga lepe uspomene vezuju za ovaj grad.

  „Pre tri godine postao sam najmladji pobednik u seniorskoj konkurenciji. Nadam se da ću učestvovati i pobeđivati i narednih godina“, rekao je Bibić.

  Na glavnoj trci bilo je 18 atletičara, dok je ukupno bilo oko 150 učesnika u 13 trka, od predškolaca, pionira, juniora do seniora.

  Uličnoj trci su prisustvovali velikani atletike: Vera Nikolić, Slobodan Branković, Dane Korica, Dragutin Topić i Dragan Zdravković.

  Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić uručio je priznanje počasnog građanina Ćuprije direktor Atletskog saveza Srbije Slobodanu Brankoviću.

  Erić je izjavio da je ova ulična trka opravdala svoje postojanje i potvrdila da je Ćuprija grad atletike.

  „Zato će Ćuprija s pravom dobiti atletski stadion i atletsku dvoranu čime će se stvoriti uslovi koji će doprineti stvaranju velikog broja asova kraljice sportova i naslednika nekadašnjih svetskih prvaka i rekordera“, rekao je Erić i najavio da će se uskoro početi sa izgradnjom stadiona.

  Trka je organizovana u okviru obeležavanja Dana opštine Ćuprija 13.oktobra. Organizator je AK Morava, a pokrovitelj opština Ćuprija.
  Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com