Gradovi

BiH predala kandidaturu za članstvo u EU

BISEL/SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović predao je, u ime BiH, danas zahtev za članstvo u Evropskoj uniji ministru spoljnih poslova Holandije Bertu Kendersu.

Svečana ceremonija upriličena je u Briselu, a Čović je izrazio zadovoljstvo što u ime naroda i građana predaje zahtev za članstvo, dodavši da je BiH ispunila sve ono što je obećala da će ispuniti u poslednjoj godini.

Ocenjujući da je pred BiH sada veliki posao, naglasio je da će ova godina biti godina reformi kako bi BiH sustigla svoje susede na putu evropskih integracija, prenosi Fena.

Kenders je pohvalio usvajanje Reformske agende i Akcionog plana i kazao da je današnji čin zapravo prvi korak ka članstvu u EU.

Svečanosti je prisustvovala i visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU i potpredsednica Evropske komisije Federika Mogerini i komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Ha koji su čestitali BiH ističući da je ovo početak napornog rada.

Mogerini je rekla da će sada zemlje-članice anilizirati kandidaturu BiH, dodavši da je predaja zahteva dobra vest i za EU i za BiH i predstavlja dokaz da je projekat EU i dalje snažan.

Foto Tanjug/video, arhiva

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović predao je, u ime BiH, danas zahtev za članstvo u Evropskoj uniji ministru spoljnih poslova Holandije Bertu Kendersu. AP foto – Virginia Mayo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh