• Gradovi

  Bilans žrtava napada u Pakistanu povećan na 61

  U dva vezana bombaška napada na severozapadu Pakistana poginulo je 45 ljudi, čime je broj žrtava ukupno tri odvojena napada u istom danu u toj zemlji povećan na 61, a nekoliko osoba je u kritičkom stanju, saopštili su danas pakistanski zvaničnici.

  Stanovnici Pakistana koji su se pripremali za kraj muslimanskog meseca posta Ramazana u žalosti su zbog napada koji su se dogodili u petak.

  Sunitska ekstremistička grupa Laškar-e-Jhangvi preuzela je odgovornost za dvostruki bombaški napad na pijacu u gradu Paračinar koji je pretežno naseljen šiitima.

  Zdravstveni zvaničnici su naveli da je 261 osoba primljena u bolnicu u Paračinaru zbog povreda zadobijenih u eksploziji, dodajući da su 62 žrtve eksplozije u kritičnom stanju.

  Još 12 osoba je poginulo u petak u samoubilačkom napadu koji je izveden automobilom-bombom u blizini sedišta načelnika lokalne policije u Kveti, glavnom gradu pokrajine Beludžistan. Odgovornost za taj napad preuzela je frakcija talibana.

  Naoružani muškarac je u petak uveče u lučkom gradu Karači otvorio vatru na policajce u jednom restoranu, ubivši njih četvoricu, nakon čega je pobegao, kazali su zvaničnici.

  Premijer Pakistana Navaz Šarif osudio je napade koji su izvedeni uoči Ramazanskog bajrama.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com