• Gradovi

  Bilt: Ruska crnomorska flota izdala upozorenje za napad

   

   

  Vazdušna odbrana ruske Crnomorske flote izdala je upozorenje za napad, objavio je bivši švedski premijer Karl Bilt na Tviteru.

  Neki mediji su preneli da je rusko Ministarstvo odbrane izdalo naredbu da se borbena gotovost Crnomorske flote podigne na najviši nivo i da je izdato upozorenje na eventualni napad pošto je primećeno da su vojni brodovi koalicionih snaga za Siriju, predvodjenih SAD, Velikom Britanijom i Francuskom, zaplovili ka Siriji, prenosi B92.

  „Vazdušna odbrana ruske Crnomorske flote proglasila je upozorenje za napad.

  Poziranje? Priprema? Duboka neizvesnost“, napisao je Bilt koji je sada kopredsedavajući Evropskog saveta za spoljne odnose (ECFR).

  Američki predsednik Donald Tramp najavio je sinoć da će „vrlo brzo“ odlučiti kako će SAD reagovati na navodni napad hemijskim oružjem na sirijsku pobunjeničku enklavu, i zapretio mogućim skorim vojnim udarom.

  Bilt je u dodatnoj poruci preko Tvitera napisao da upravo ulazi u avion za Vašington i da se pita kakva će ga atmosfera dočekati, jer bi „Tramp mogao da se suoči sa svojom prvom spoljnopolitičkom krizom“.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com