• BG

  Bir fest poziva Bajagu i bend Hladno pivo da nastupe na tom festivalu

  Organizatori Bir festa u Beogradu (Belgrade Beer Fest) pozvali su danas bendove „Bajaga i Instruktori“ i „Hladno Pivo“ da naredne godine zajedno nastupe na tom festivalu.

  Organizatori festivala navode da su tokom prethodnih petnaest godina mnogi bendovi iz Hrvatske i regiona često svirali na beogradskom Bir festu, a organizovali su i veliki koncert Prljavog Kazališta u Beogradskoj Areni i svi su bili oduševljeni prijemom publike u Beogradu.

  „Svi oni su bili i biće dobrodošli! Isto tako znamo da puno izvodjača iz Srbije ima sjajan doček na mnogim nastupima u Hrvatskoj. Tako treba i da ostane“, naveli su organizatori Bir festa.

  Ističu i da im je žao što je koncert Bajage i Instruktora otkazan u Karlovcu, ma koji da je razlog.

  Organizatori su dodali da je namera beogradskog festivala još od 2003. godine, kada je pokrenut, širenje tolerenacije i politike pomirenja na ovim prostorima.

  Kako su istakli, ponosni su na ostvareni rezultat, ogromne posete festivalu iz svih krajeva sveta, a posebno na interakciju ljudi iz neposrednog okruženja Srbije, a temelj cele te priče su izvodjači.

  Saopštenje Bir festivala inače je usledilo pošto je otkazan nastup benda „Bajaga i Instruktori“ na Danima piva u Karlovcu zbog pritiska hrvatskih branitelja, i posle saopštenja benda „Hladno pivo“, koji je navodno trebalo da bude zamena Bajagi, da neće svirati na toj manifestaciji.

  Hrvatski bend „Hladno pivo“, koji se i ranije svojim pesmama zamerio hrvatskim desničarima, naveo je na svojoj stranici na Fejsbuku da „ne želi da bude ničija zamena“, a u toj objavi okačio je i pesmu Bajage i instruktora „Ovo je Balkan“.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com