• Gradovi

  Bivši poslanici DJB osnivaju novo udruženje Pokret Centra

   

   

  Bivši poslanici i članovi pokreta „Dosta je bilo“ danas su Agenciji za privredne registre predali dokumentaciju za registraciju Udruženja gradjana „Pokret Centra“.

  Zakonski zastupnici novog pokreta su poslanici u Skupštini Srbije Tatjana Macura i Nenad Božić, a cilj je kako su saopštili da u narednom periodu pokret preraste u političku stranku.

  U saopštenju je navedeno da napuštanjem DJB nisu odustali od politike, te da žele i da formalizuju svoje delovanje.

  „Nakon što je krajem marta i početkom aprila došlo do cepanja Poslaničke grupe DJB u Skupštini Srbije i odlaska velikog broja narodnih i pokrajinskih poslanika, gradskih i opštinskih odbornika, čitavih odbora i pojedinaca shvatili smo da nismo odustali od politike već da se organizacija kojoj smo iskreno želeli da pripadamo sada nalazi na nekom drugom mestu. U tom smislu je bilo važno da pravno formalizujemo naše dalje delovanje. Počinjemo sa udruženjem gradjana, a naš krajnji cilj je formiranje stranke“, navedeno je saopštenju.

  Osnivače predstavljaju svi članovi Poslaničke gupe „Slobodni poslanici“ u Skupštini Srbije, pokrajinski poslanici, odbornici i pojedinci koji su ostali verni principima i vrednostima zbog kojih su ne tako davno ušli u politiku.

  „Srbiji je preko potrebna nova politička scena neopterećena sujetama lidera, novi ljudi i nova politička kultura“, navode iz novog pokreta.

  Pokret DJB je posle beogradskih izbora na kojima su imali loš izborni rezultata počeo da se osipa, a u Skupštini Srbije novu poslaničku grupu „Slobodni poslanici“ formirali su Tatjana Macura, Nenad Božić, Stevanović Aleksandar, Vladimir Djurić i Ljupka Mihajlovska.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com