• Hronika

  BLACE U SUZAMA ISPRATILO DEVOJČICU NADU (13) STRADALU NA PEŠAČKOM PRELAZU

  Prokuplje na dlanu

  Ubiše mi dete, nado moja, dugo sam te čekala, malo imala- poslednjim atomom snage kroz jecaj rekla je majka Dragana opraštajući se sa svojom jedinicom Nadom Bogićević (13) iz Blaca, koja je u subotu veče tragično stradala kada ju je golfom na pešačkom prelazu udario Nikola B. (24) iz Blaca. Uz roditelje čitavo Blace došlo je na gradsko groblje da isprati anđela, a kolona kojoj nije bilo kraja u tišini je došla do groba.

  -Sunce moje,meseče moj, nemoj da odeš- prolamao se u tišini glas njenog oca Rodoljuba koji je pored Dragane polako koračao, kao da nije želeo da stigne do mesta gde će Nada večno počivati. Njen deda Milan Dunjić svakom Nadinom drugu i drugarici iz škole stiskao je ruku dok su mu izjavljivali saučešće i svima poručivao da je ona anđeo koji sve gleda odozgo i čuva.

  -Borićemo se da više nikada ne bude ovakvih smrti i da sva deca slobodno i bez straha hodaju ulicama- čvrsto je rešen deda Milan.

  Na samom grobu od Nade su se pismom oprostili njeni drugovi, a govorio je i predstavnik lokalne samouprave.

  Bol roditelja, rodbine i prijatelja i neverica sa kojom su se suočili u trenutku sahrane ostavila je sve bez reči, samo su se čuli majka Dragana i otac Rodoljub kako dozivaju nadu koju su dobili nakon 15 godina braka.

  – Za danas (sreda) u 14 sati ispred zgrade policije zakazan je protest kojim će Blačani iskazati svoj otpor bahatosti vozača. Ceo ovaj događaj izazvao je buru reakcija i svi smo ogorčeni na ono što s edesilo. Nje na žalost više nema i svaka kazna je mala. Ipak hoćemo da stanemo na put svim nesavesnim vozačima i da kažemo da je dosta krvi- kaže Blačanin.

  Nada je za sve postala simbol otpora bahatosti. Njeni roditelji za sada još uvek u šoku ne optužuju nikog, samo ćute i pate.

  – Kako je udario kolima, preletela je i udarila u žandinjeru, a prvi joj je prišao baš njen omiljeni brat od tetke. On joj je sklanjao kosu sa lica, nadajući se da nije ona, ali na žalost držeći je u krilu, mogao je samo da se nada da će preživeti. To je nije desilo iako naš anđeo nije nikada nikom učinio ništa loše. Ne znam kako sve da tumačim, ali sam potpuno očajna i ne znam šta da dodam. Prosto nemam reči i kao i ostali ogorčena sam zbog svega- kaže rođaka porodice Bogićević.

  Vozaču Nikoli B. (24) koji je nakon saobraćajne nezgode pobegao sa lica mesta, nakon saslušanja, sudija za predhodni postupak Višeg suda u Prokuplju odredio je pritvor do 30 dana. Tokom saslušanja, nezvanično saznajemo da je Nikola priznao da je on vozio, da je bio pijan i da je udario devojčicu kolima. Na kraju je rekao da mu je žao što se to desilo.

  Za delo koje je učinio zaprećena je kazna zatvora do 12 godina.

  Izvor: prokupljenadlanu.rs

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com