Novosti online

Blokadama meštana u Pakovraću i dalje zaustavljeni radovi na izgradnji auto-puta

Meštani sela Pakovraće kod Čačka više od mesec dana blokiraju firmu za proizvodnju betona i regionalni put i radove na izgradnji autoputa Preljina-Požega, a još nema odgovora nadležnih institucija na njihove zahteve da im se isplati zemlja koja im je oduzeta na toj trasi.

Meštani Pakovraća blokiraju i danas, 13. dan za redom, regionalni put za vozila izvodjača radova na izgradnji autoputa, dok ostala propuštaju i nastavljaju blokadu firme koja proizvodi beton za te radove, koju su počeli pre 33 dana.

Nezadovoljni meštani Pakovraća ističu da još uvek nema odgovora na njihove zahteve ni iz Vlade Srbije, ni od direktora Javnog preduzeća (JP) „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka.

Kako su rekli, Drobnjak ih je pre 11 dana posetio na blokadi i obećao da će se založiti u Vladi Srbije da im bude isplaćena oduzeta zemlja po presudi Opštinskog suda, odnosno da „Putevi Srbije“ odustanu od žalbe pred Višim sudom na presudjenu cenu, čime bi bili okončani sudski procesi koji traju više od dve godine.

Opštinski sud je presudio da meštanima Pakovraća zemlja koja im je oduzeta za izgradnju autoputa, bude isplaćena po ceni od 1.200 do 1.400 dinara po kvadratnom metru, na šta su JP „Putevi Srbije“ uložili žalbu Višem sudu.

Prema rečima meštana prvobitna cena koja im je ponudjena za kvadratni metar oduzete zemlje bila je od 30 do 200 dinara, zbog čega su se oni žalili.

Meštani Pakovraća i dalje traktorima i drugim vozilima blokiraju ulaz u firmu „Cemprom“ koja proizvodi beton za izgradnju autoputa, a blokadu su počeli pre 33 dana jer su i pored toga što im nije isplaćena oduzeta imovina dobili rešenja o rušenju 10 kuća na toj trasi i prinudno iseljenje nekoliko porodica koje su ostale da žive u tim kućama.

Prema njihovim rečima protest su proširili na blokadu magistralnog puta zato što im se posle 20 dana blokade firme „Cemprom“ niko od nadležnih nije obratio.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh