• Novosti online

  BMFTV: Makron će u utorak uveče uputiti umirujuću poruku

  Francuski predsednik Emanuel Makron obratiće se u utorak uveče Francuzima kao i svakog 31. decembra kako bi poželeo srećnu Novu godinu, a ove godine usred štrajka i protesta zbog najavljene reforme penzija, njegov govor imaće umirujući ton, prenela je televizija BFMTV pozivajući se na izvore Jelisejske palate.

  „Predsednik će uputiti umirijuću poruku“, navela je Jelisejska palata.

  Makron se nalazi u rezidenciji u Bregansonu gde provodi praznike zajedno sa suprugom Brižit i priprema govor Francuzima, javila je BFMTV.

  Drugi francuski mediji preneli su da će Makronov govor biti nešto kraći od uobičajenih 15 minuta i dodali da će francuski predsednik deo govora posvetiti reformi penzija i štrajku železnice koji je danas ušao u 25. dan.

  Izvori Jelisejske palate su naveli da Makron, pošto boravi u rezidenciji predvidjenoj za odmore predsednika Francuske, dosta vremena posvećuje pisanju i pripremanju novogodišnjeg govora.

  Makron je u vezi sa ministrima i svojim timom i svakodnevno čita štampu, naveli su isti izvori.

  Francuski predsednik do sada nije komentarisao proteste i štrajk železnice zbog reforme penzija, jedino je pred Božić pozvao železnicu i sindikate na privremeni prekid štrajka i protesta zbog praznika.

  Kako prenose francuski mediji, opozicija, sindikati i gradjani mnogo očekuju od Makronovog govora, dok je za 7. januar zakazan sastanak predstavnika vlasti i sindikata o reformi penzija.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com