Gradovi

Bogosavljević: Fantastični procenat SNS

BEOGRAD – Prema rezultatima poslednjeg istraživanja javnog mnjenja o rejtingu stranaka uoči najavljenih vanrednih parlamentarnih zbora, Srpska napredna stranka se kotira „jako stabilno visoko“ i kreće se na nivou onoga što su imali na prošlim izborima – 50 odsto, plus, minus dva ili tri, rekao je danas direktor Ipsos Stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević.

Gostujućina na TV Pinku, Bogosavljević je istakao da su se naprednjaci i u vanizbornom periodu dobro kotirani sa, kako je rekao, fantastičnim procentom.

„Vi u vanizbornom perIodu imate 1,5 miliona, to je fantastičan procenat. Oni se kreću oko onoga što su imali i na prošlim izborima, oko 50 odsto, plus, minus dva,tri“, rekao je Bogosavljević.

Veruje kaže da će koalicija oko SNS biti u stanju da napravi vlast samostalno, ali da, prema onom što govori premijer Aleksandar Vučić, to nije ideja.

Upitan za saradnju SNS i SPS posle izbora, Bogosavljević je rekao da se oni nisu pokazali kao neko ko je smetao vladi SNS i da su pomogli ako ništa drugo u meri da imaju veilku većinu u parlamentu.

„Verujem da će se svakako razmatrti i saradnja SNS i SPS, kao što sam siguran da će manjinske stranke biti u krugu onih sa kojima se razgovara, ali ne bih se iznenadio da bude još neka stranka“, rekao je Bogosavljević.

Bogosavljević je naveo da poslednja istraživanja pokazuju izvestan pad u rejtingu SPS posle odlaska PUPS-a, koji je, kako je rekao, kao vegeta – mnogo može da popravi ukus, ali samostalno ne vredi.

„PUPS je mnogo oscilovao, kretao se oko dva, dva i po odsto, ali zbir sa SPS nije oscilovao“, rekao je Bogosavljević.

Dodao je da osim socijalista, čija je podrška takođe dvocifrena, više niko nije dvocifren.

Kada je u pitanju SRS, Bogosavljević je rekao da ta stranka najviše osciluje i da je njen rejting skoro u direktnoj korelaciji sa pojavljivanjem lidera Vojislava Šešelja na televizijama.

Govoreći o razgovoru opozicije da na predstojećim izborima nastupi na jednoj listi, Bogodavljević je kazao da oni, na žalost socijaldemokratije, nisu uspeli da se ujedine, a da se tu radi i o problemima međusobne saradnje.

„Oni svi potiču iz jedne partije koja je imala vrlo ozbiljnu istorijsku ulogu i ona je iscepkana na froncle i kao takva naravno da ne može da bude jaka. To je vrlo često sa strankom u kojoj ima dosta intelektualaca. Propustili su istorijsku šnasu da vrate na scenu ozbiljnu socijaldemokratsku stranku“,rekao je Bogosavljević, dodajući da ne vidi kako bi ta šansa mogla da se realizuje bez povlačenja lidera.

Foto Tanjug/M.Jelesijević, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh