Gradovi

Bogosavljević i Berga razgovarali o tekućim projektima

BEOGRAD – Ministarska poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković i direktor Evropske banke za obnovu razvoj (EBRD) u Srbiji Daniel Berga razgovarali su danas u Beogradu o tekućim projektima te banke i FAO, koje ove institucje realizuju u saradnji sa tim resorom.

Iz Ministarstva poljoprivrede je saopšteno da je u razgovoru bilo reči i o dosad postignutim ciljevima.

Tokom susreta je dogovoreno da se intenziviraju edukativne i promotivne aktivnosti u okviru projekta „Uspostavljanje sistema predžetvenog finansiranja u Srbiji“, kako bi se potencijal sistema iskoristio kao izvor finansiranja tokom prolećne setve i proširio obim korisnika.

Takođe, dogovorene su buduće aktivnosti u okviru projekta „Podrška dijalogu između javnih i privatnih aktera za sektor mesa i mleka u Republici Srbiji“.

Tokom susreta predstavljeni su planovi za saradnju EBRD i FAO i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, pre svega u pogledu uspostavljanja prioriteta buduće saradnje.

Predstavnici EBRD i FAO su ovom prilikom pohvalili intenzivnu saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine i uputili poziv ministru za događaje, koji će se realizovati u organizaciji EBRD i FAO u narednom periodu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh