• Gradovi

  ‘Bora Djordjević diskriminisao LGBT populaciju u kolumnama’

  Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopšila je danas da je muzičar Bora Djordjević izvršio diskriminaciju u kolumnama „Draga, ne budi peder“ i „Draga, ne budi peder dva“ koje su objavljene u listu „Srpski telegraf“ 21. i 28. maja 2016. godine.

  Poverenica je obavestila i javnost da „Srpski telegraf“ nije postupio po njenoj preporuci da objavi izvinjenje zbog ovih tekstova i da preduzme mere da kako se tekstovi koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje, ne bi objavljivali u ovim novinama, jer, prema Zakonu o javnom informisanju i medijima odgovorni urednik odgovara za sadržaj koji uredjuje.

  Pritužbe zbog diskriminacije u tekstovima u „Srpskom telegrafu“ podnela je organizacija Regionalni info centar.

  „Djordjević je u kolumnama izneo ideje i stavove koji predstavljaju kršenje zabrane govora mržnje prema pripadnicima LGBT populacije, nazivajući ih pogrdnim nazivima ‘pederi’, ‘čmaroljubi’ i ‘buljolozi’. Takodje, izražene su i ideje i stavovi koji su uznemirujući i ponižavajući i kojima se vredja dostojanstvo transrodnih osoba“, navela je Poverenica.

  Kako se navodi, Djordjević je „vrlo tendenciozno“ poslao poruku sa su homoseksualne osobe „nastrane“ i da je prihvatljivo da ih drugi vredjaju, uznemiravaju i ponižavaju.

  Kako se navodi on je organizatorima Parade ponosa preporučio da pozovu navijače, jer su oni „vrlo tolerantni prema različitima“ i naveo: „Jedino iz dna duše mrzim i prezirem one bolesne idiote koji bi da ubace pederastiju u škole, koji bi da usvajaju decu. To nisu pederi, to si pederčine. Njih bi sve poslao u zemlje islama, gde je za njihovu bolest predvidjena smrtna kazna. Budite sigurni da nisam homofob, samo sam normalan“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com