Politika

Borko i Levica Srbije protiv korumpiranih bankara

stefanović borislav,levica srbijeFoto: Medija centar Beograd

„Pokušavamo da uspostavimo sistem u kome su isposničke mere stvar prošlosti, jer je očigledno da su one štetne. Građani Srbije su željni da dobiju socijalnu pravdu i jednakost, a kao i u Grčkoj, tako i u Srbiji imate ljude koji su izrazito bogati, dok je većina gurnuta ka niskom standardu“, rekao je Stefanović u intervjuu za grčki pokret Kinima Ipervasi, koji će, kako je saopšteno iz Levice Srbije, biti emitovan na Kontra čenel TV u Grčkoj.

U Srbiji kao u Grčkoj

Stefanović kaže da je nalet evropske levice stigao i u Srbiju, da su problemi kod nas slični kao u Grčkoj, ali smatra da su i gori, „zbog neoliberalne vlade, koja čini sve što može da ljude otera u siromaštvo“.

Prema njegovim rečima, na snazi je deklasifikacija naroda, ljudi su nedovoljno plaćeni, velika je nezaposlenost, dok je ekonomija u užasnom stanju.

Prema tvrdnji Stefanovića, „krupni kapital podržava ( premijera Aleksandra) Vučića i takozvane „reforme“, jer im omogućavaju jeftinu radnu snagu.

Stefanović smatra da će Levica Srbije biti iznenađenje na izborima, jer su ljudima, kako kaže, „dojadile“ stare partije sa tradicionalim sistemima.

On smatra da u Srbiji osim ekonomske i društvene, postoji i politička kriza, jer su sve opozicione stranke na oko 5,6 odsto, dok je Vučićeva na oko 40, a prema njegovom mišljenju, ta kriza zasnovana je na nedostatku poverenja prema tradicionalnim partijama koje uglavnom dolaze sa centra.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh