• Regioni

  BOSANCI OGRANIČILI PUŠTANJE RIJALITIJA: Može, ali samo iza ponoći

  „Rijaliti i pseudorijaliti programi će biti emitovani samo u periodu između 24 i šest sati. Ovo ograničenje se ne primenjuje na sadržaje koji se prikazuju uz tehničku zaštitu, kao ni na audiovizuelne medijske usluge na zahtev“, navedeno je u odluci Saveta RAK-a.

  Savet RAK-a je današnjoj sednici usvojilo predlog izmene člana 10. Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija koji se odnosi na rijaliti programe. Savet RAK-a je razmatrao i usvojio set predloga za izmene Kodeksa o komercijalnim komunikacijama, Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, Pravila o pružanju audiovizuelnih medijskih usluga i Pravila o pružanju medijskih usluga radija.

  Savet je razmatrao i zaključak Saveta ministara BiH o imenovanju novog direktora RAK-a i zaključio da imenovanje i razrešenje direktora ove institucije nije u nadležnosti Saveta ministara BiH. Savet RAK-a zatražio je od Saveta ministara BiH da preispita odluku o imenovanju Predraga Kovača za vršioca dužnosti direktora RAK-a, kao i da se nikakve kadrovske promene ne čine do okončanja konkursne procedure za izbor generalnog direktora ove agencije.

  Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

  Autor: Beta

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com