Gradovi

Bošković: Veća odgovornost pri planiranju budžeta

BEOGRAD – Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković najavila je danas da će preostale dve tranše subvencija poljoprivrednicima biti isplaćene do kraja marta.

Bogosavljević Bosković je Tanjugu rekla i da agrarni budžet za 2016. godinu karakteriše veći stepen odgovornosti u planiranju i da će se on realizovati u skladu sa nedavno usvojenom Uredbom o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ministark je potsetila da je prva tranša duga za 95. 000 korisnika poljoprivrednih subvencija u iznosu od preko 3, 3 milijardi dinara isplaćena 29. januara, a da će preostale dve tranše biti isplaćene do kraja marta.

„Težimo da opredeljena sredstva poljoprivrednicima isplatimo u najkraćem mogućem roku“, rekla je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Kako je kazala, ciljevi agrarne politike na prvom mestu su podrška stočarskoj proizvodnji i očuvanje pozitivnih trendova, kao i veća podrška investicijama.

Ministarka poljoprivrede navela je da agrarni budžet za 2016. karakteriše veći stepen odgovornosti u planiranju i strateško opredeljenje vlade i resornog ministrarstva da se podrže investiciona ulaganja u navodnjavanje, preradu, skladišne kapacitete, intenzivnu proizvodnju voća i povrća, kao imperativ za unapređenje konkurentnosti srpskog agrara.

„Ovo je prva vlada koja u direktnom dijalogu sa poljoprivrednicima pokušava da reši nagomilane probleme iz prošlosti. Vlada i Ministarstvo poljoprivrede kroz ovaj dijalog rade na novim programima za nove investicije koje će najviše pomoći stočarima, posebno malim gazdinstvima“, rekla je ona.

Kako je kazala Bogosavljević Bošković, na prvom mestu je da se da puna podrška stočarskoj proizvodnji zbog ostvarenih pozitivnih trendova i želja da se oni nastave.

„Drugi naš cilj je podrška investicijama, veća ulaganja i u navodnjavanje i u preradu i unapređenje svih naših kapaciteta. Budžet Ministarstva poljoprivrede je onoliki koliki je opredeljen Zakonom o budžetu, a agrarni budžet je nadalje kreiran u skladu sa merama i ciljevima agrarne politike“, rekla je ministarka poljoprivrede.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh