• Novosti online

  Božović (DS): Visoka medicinska škola u Ćupriji sponzorisala nastupe narodnih pevačica i …

  Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović optužio je danas rukovodstvo Visoke medicinske škole u Ćupriji da je posle „otpuštanja profesorki koje su bile stručne za predmete koje su predavale i protivzakonitog zapošljavanja“ funkcionera SNS, „još jednom šokiralo javnost sponzorisanjem nastupa narodne pevačice Tanje Savić i starlete Andjele Vestice“ u tom gradu.

  Božović je u pisanoj izjavi ocenio da se tokom mandata SNS, ta škola pretvorila „u mesto za otimanje plata stručnim i poštenim profesorkama, sponzorisanje jeftine zabave protivno zakonu, a sve to na račun kvalitetnog obrazovanja budućih medicinskih radnika“.

  „Očigledno je da rukovodstvo ove škole smatra da je zaštita koju ima od Srpske napredne stranke dovoljna i u ovom slučaju i da, pored toga što odbija da sprovede nalog prosvetne inspekcije i raskine ugovore sa brojnim funkcionerima SNS, ni drugi državni organi ne smeju da se mešaju u rad ove visokoškolske ustanove“, naveo je Božović a prenela DS.

  On je dodao da je ministar prosvete Mladen Šarčević „najodgovorniji za to što pored svih datih obećanja da će se zaštititi struka, u Višoj medicinskoj školi u Ćupriji nije uradjeno ništa“.

  „Nakon što je niz funkcionera Srpske napredne stranke, kako je Republička prosvetna inspekcija utvrdila, protivzakonito u ovoj školi našao mesto na kom će da dobije petu ili šestu platu, zaposlenima u ovoj školi, bar onima koji iz nje još uvek nisu oterani, smanjene su plate zbog velikog broja zaposlenog kadra SNS-a“, naveo je Božović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com