Gradovi

Božović: Zašto Beograđani nemaju mogućnost izbora?

BEOGRAD – Šef odborničke grupe DS u beogradskom parlamentu Balša Božović upitao je danas zašto građani Beograda nemaju mogućnost da na predstojećim izborima iznesu sud o tome kako je grad do sada radio.

Posle odluke gradskog parlamenta o raspuštanju skupština opština Zemuni i Voždovac, čime su se stekli uslovi da u svih 17 beogradskih opština budu raspisani lokalni izbori, Božović je rekao da se još nije čulo zbog čega gradonačelnik Beograda Siniša Mali nije podneo ostavku.

„Nemamo izbore u glavnom gradu. Ako uzmemo u obzir da smo mi kao opozicija pohvalili dva predsednika opština Zemun I Voždovac, koji su vratili mandat građana, ne razumem zbog čega gradonačelnik izbegava da kaže zašto to on ne uradi i zašto građani Beograda nemaju mogućnost da sude o tome kako je grad radio do sada“, rekao je Božović novinarima.

Dodao je da Mali ulazi u treću godinu mandata, a da grad nije otvorio nijedno radno mesto, da je prosečna plata niža, životni standard lošiji.

Inače, odbornici DS su na današnjoj sednici parlamenta podržali donošenje Generalnog urbanističkog plana, a Božović je primetio da se na taj dokument čeka tri godine, budući da je Vlada Srbije tada onemogućila njegovo donošenje.

„Iako je GUP jedan od najvažnijih dokumenata kada je u pitanju razvoj Beograda nemamo odgovor zašto se na to čekalo tri godine“, kazao je Božović.

Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh