• Gradovi

  Bradić tužio Savića, traži odštetu od 250.000 dinara

   

   

  Pozorišni reditelj Nebojša Bradić podneo je tužbu protiv upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića zbog izjave da je on, u vreme kada je bio upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, potpisao ugovor zbog koga je to pozorište moralo da isplati odštetu od 103.000 evra.

  U tužbi koju je Bradićev advokat dostavio Prvom opštinskom sudu u Beogradu traži se odšteta od 250.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana donošenja presude pa do konačne isplate.

  Savić je u emisiji TV prva „Jutro sa Jovanom i Srdjanom“ rekao da se predstava zbog koje je isplaćena odšteta „vukla po pozorištu 10 godina“ i da je za tu predstavu „sve osnovno potpisao još Nebojša Bradić“.

  „Istina je i da je tužilac (Bradić) u periodu 1997. do 1999. godine bio upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, ali sporni ugovor ni bilo šta ‘osnovno’ nije, kako tuženi tvrdi, potpisao tužilac već je potpis na taj ugovor stavio upravo tuženi 2005. godine“, navedeno je u tužbi.

  U tužbi se navodi da su u tvrdnjama koje je Savić izneo „teško povredjeni čast i ugled tužioca i iznete neistine o njegovoj prošlosti i radu koje se dalje prenose i komentarišu u medijima“.

  „Tužilac je u javnosti označen odgovornim za ogromnu štetu koju je pretrpelo Narodno pozorište sa svim posledicama po njegov društveni ugled i profesionalnu reputaciju, pa i njegov moralni lik“, dodaje se.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com