• Gradovi

  Branabić: Vlada nije neprijatelj medija, otvoreni smo za dijalog o svim temama

   

   

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Vlada Srbije nije neprijatelj medija kao i da je uvek otvorena za dijalog sa njima o svim temama.

  Ona je na prazničnom prijemu u Vladi Srbije za direktore i urednike medija izrazila zahvalnost medijima na saradnji tokom 2017. godine.

  „Imamo otvorena pitanja i nerazumevanja s nekim predstavnicima medija, ali smo otvoreni za dijalog“, kazala je Ana Brnabić.

  Prijemu u Vladi Srbije prisustvovali su i brojni ministri.

  Mogu da razumem Vučevića

  Premijerka je kazala da može da razume potpredsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića koji je oštro kritikovao sudstvo zbog oslobadjajujuću presude bivšem ministru privrede Predragu Bubalu

  „Mogu da razumem Miloša Vučevića, zvala sam ga jutros telefonom, potpuno mogu da razumem tu frustriranost, mislim da je to još jedan dokaz da nam svakako trebaju reforme u pravosudju“, kazala je Brnabićeva za televiziju N1.

  Na pitanje da li ima problem s tom izjavom, Ana Brnabić nije želela preciznije da odgovori: „Ne bih dalje, mislim da sam dovoljno rekla u ovom trenutku“.

  Ona je, kako je prenela ta televizija na svom sajtu, ironično konstatovala: „Šta god rekli bićemo krivi“. Da smo ćutali, kako je napisala, optužili bi nas za dogovor, kad govorimo to je pritisak na pravosudje.

  Mediji su preneli da je Vučević posle oslobadjajuće presude Bubalu izjavio juče da „kao pravnik i običan gradjanin“ pita sudije „kome služe, narodu ili lopovima“ i „koliko koštaju njihov obraz i čast“, kao i da je potom da naveo da ostaje pri toj izjavi.

  Staleška udruženja i pojedine opozicione stranke su oštro kritikovali Vučevića, koji je i gradonačelnik Novog Sada, ukazujući da se radi o jakom pritisku na nezavisnost pravosudja.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com