• Gradovi

  Branioci Miškovića i ostalih optuzenih nisu došli u sud

  BEOGRAD – Svi branioci optuženih u objedinjenom postupku protiv vlasnika „Delte“ Miroslava Miškovića i ostalih optuženih za oštećenje putarskih preduzeća i kruševačke Fabrike maziva izostali su danas sa suđenja koje je bilo zakazano u Specijalnom sudu u Beogradu.

  Iako su svi okrivljeni, među njima i Mišković, došli na suđenje, ono je moralo da se odloži za 28. decembar zbog izostanka njihovih advokata.

  Sudija Maja Ilić upozirila je Miškovića i ostale da moraju da imaju advokate u ovom postupku i da će spise predmeta proslediti predsedniku suda koji će odlučiti da li će im postaviti branioce po službenoj dužnosti.

  Advokat Zoran Ateljević rekao je juče Tanjugu da su advokati uputili sudu dopis sa obaveštenjem da današnjem glavnom pretresu neće prisustvovati, kao i ni pretresu koji je zakazan za 28. decembar.

  „Mi smo u dopisu obevestili sud i o razlozima zbog kojih nećemo doći“, rekao je Ateljević.

  Suđenje Miškoviću je nedavno zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja bilo razdvojeno, a nedelju dana kasnije opet spojeno.

  U objedinjenom procesu, koji je sada razdvojen, a počeo je u februaru ove godine, sudi se Miškoviću, vlasniku Nibens korporacije Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima za ošttećenje putrarskih preduzeća i Fabrike maziva iz Kruševca (FAM), koja je bila u vlasništvu Nibes-a.

  Đurašković i ostali optuženi za oštećenje kruševačke fabrike maziva su mahom i na optužnici za oštećenje putarskih preduzeća zajedno sa Miškovićem i još tri optužena, pa im je suđenje bilo spojeno u isti postupak.

  Foto TANJUG/Z. Žestić, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com